NEA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ενημέρωση για δημιουργία δομής Οινοφύτων με ΦΕΚ
/ / /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ενημέρωση για δημιουργία δομής Οινοφύτων με ΦΕΚ

Ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει ότι η πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου με αρ. 2945/23-3-2020 (ΦΕΚ Β’ 1016/24-3-2020)  με την οποία συνιστάται η νομική οντότητα όλων των υφιστάμενων δομών που λειτουργούν, όπως και της δομής που υφίσταται στην περιοχή των Οινοφύτων, δεν θέτει ζήτημα δημιουργίας νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Δήμου μας.

Πρόκειται για μια καθαρά τυπική απόφαση, η οποία έπρεπε να είχε εκδοθεί σε εφαρμογή του Ν. 4375/2016 (άρθρο 8 παρ. 4-5 και άρθρο 10 παρ. 4-5), κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι σήμερα κι αφορά αποκλειστικά τη διοικητική οργάνωση των υφιστάμενων δομών υπό τον έλεγχο του Υπουργείου με την τοποθέτηση νέων διοικητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι στόχος της ενέργειας αυτής είναι να ενταχθούν όλες οι δομές στο διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου, καθώς σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ.

Κι όπως αναφέρεται στην απόφαση, το υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας

Βασίλης Περγάλιας

ΔΤ – ενημερωση για δημιουργια δομής Οινοφυτων με φεκ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – Λειτουργία Λαϊκών αγορών Δήμου Τανάγρας από 23/03 έως 30/04/2020 (Με κατάσταση ονομάτων)
Πίνακας αποφάσεων 11ης/2020 τακτικής συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής