NEA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας χαιρετίζει την εκδήλωση για την ιδρυτική πράξη της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων
/ / /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας χαιρετίζει την εκδήλωση για την ιδρυτική πράξη της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, κ. Βασίλης Περγάλιας  παρέστη στην ειδική εκδήλωση για την ιδρυτική πράξη της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Α.Ε., μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Β΄ στα Οινόφυτα, την  Παρασκευή το απόγευμα στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Περγάλιας χαιρέτισε την εκδήλωση,  ευχαριστώντας αρχικά όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία για το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της περιοχής τους Ασωπού, την οποία οραματίστηκε μαζί με τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και η οποία στηρίχτηκε από την προηγούμενη αλλά και την νυν κυβέρνηση καθώς και απ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου αναφέροντας βήμα – βήμα την εξέλιξή της μέχρι σήμερα -που πλέον την βλέπει να γίνεται πράξη. Πρόσθεσε ότι, η ιδέα-το σχέδιο Δήμου-Περιφέρειας υλοποιείται γιατί μετά από μεγάλο αγώνα και διαβουλεύσεις κατάφεραν από κοινού να κερδίσουν την εμπιστοσύνη όλων και να πείσουν όσους είχαν ασχοληθεί με το περιβάλλον, αλλά και την τοπική κοινωνία ότι,  έπρεπε επιτέλους να γίνει ένα νοικοκύρεμα στην περιοχή μας…. Ο κ. Περγάλιας, τόνισε ακόμη ότι: “Ο τόπος μου έχει ρυπανθεί πολύ από τους βιομηχάνους με συνέπεια να έχει προκληθεί τεράστια ζημιά”, ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους: “Να συμπορευτούμε όλοι μαζί έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τον Άνθρωπο”. Τέλος, σημείωσε πως “Θέλουμε ένα υγιές περιβάλλον, θέλουμε μεγάλες επιχειρήσεις κι επενδύσεις,  θέλουμε δουλειές για τα παιδιά μας”, στέλνοντας μήνυμα πως “… Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δίκαιο,  αλλά θα είμαστε κι απέναντι σε ότι δεν συμφέρει τον τόπο μου και τους πολίτες του.”

Από τους υποστηρικτές και εμπνευστές του έργου της δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης στα Οινόφυτα  και την σύσταση της ΕΔΕΠ μίλησαν οι :

Ο κ. Κουδούνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια από την πλευρά του Συνδέσμου, της Περιφερειακής Αρχής και του Δήμου Τανάγρας, ώστε η βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων ν’ αποκτήσει οριοθετημένες χρήσεις γης, δίκτυα, υποδομές, μονάδες επεξεργασίες αποβλήτων και προοπτικές για νέες επενδύσεις.

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, βασικός εμπνευστής- υποστηρικτής του εγχειρήματος ως πρώην περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας ανέφερε ότι “το «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» είναι ένα εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη Στερεά Ελλάδα, αξίας 260 εκατομμυρίων ευρώ, που στόχο έχει την εξυγίανση του ποταμού Ασωπού και την ανάπτυξη της περιοχής….Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι κρίσιμα. Απαιτείται πολλή δουλειά απ΄ όλους… Έχουμε όμως όλα τα εργαλεία και τα μέσα να υλοποιήσουμε στην πράξη το σχέδιο”.

Ο κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας είπε ότι “με την ίδρυση της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το μεγάλο έργο της ΟΧΕ Ασωπού, που ξεκινήσαμε το 2014 με τον Κώστα Μπακογιάννη…Δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι Ανάπτυξη και Περιβάλλον δεν είναι αντίπαλοι, αλλά συνοδοιπόροι. Και εμείς, έχουμε πολλή δουλειά για να το αποδείξουμε, να το κάνουμε πράξη”.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κ.κ. Αποστόλου και Μουλκιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Παπαθωμά, οι δήμαρχοι Λεβαδέων, Θηβαίων κ.κ. ΤαγκαλέγκαςΑναστασίου και Ωρωπού κ. Γιασημάκης(προσκεκλημένος του κ. Περγάλια) που διεκδίκησε τη συμμετοχή του Δήμου Ωρωπού στο «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων», ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αγνιάδης και επιχειρηματίες.

Το  «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησης του, μετά την υπογραφή έναρξης της Εταιρείας Διαχείρισής του, η οποία θα λειτουργήσει υποστηρικτικά ως προς την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, θα προχωρήσει στην εξυγίανση της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) Οινοφύτων και στην κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών, προκειμένου να μετατραπεί σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο, βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει από την Περιφέρεια για την οριστική και αποτελεσματική επίλυση του μείζονος προβλήματος στην περιοχή του Ασωπού.

Ο Δήμος Τανάγρας, μέσα από συνεργασίες, συγκεκριμένα στοχοδιαγράμματα, κι ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων που θα επιβλέπει η Πολιτεία, προχωρά σε σταθερά, ουσιαστικά κι αναπτυξιακά βήματα για τον τόπο. Βήματα προοπτικής, που θα νοικοκυρέψουν τον τόπο, θα εξυγιάνουν τον Ασωπό και θα βοηθήσουν την τοπική κοινωνία σε πολλούς τομείς δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τις επόμενες γενιές.

ΔΤ – Χαιρετισμός ΕΔΕΠ

Πρόσκληση 16η έκτακτης συνεδρίασης του ΝΠΔΔ Δ Τανάγρας
Συνοπτικός διαγωνισμός – Προμήθεια πινακίδων σήμανσης Δήμου Τανάγρας 2019