NEA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση αγωγού νερού στα Οινόφυτα»
/ / /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση αγωγού νερού στα Οινόφυτα»

Στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου με τίτλο «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΠΟ TO ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΥΡΓΟΣ», ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού που μεταφέρει το διυλισμένο νερό από το διυλιστήριο Οινοφύτων στη δεξαμενή στη θέση «Πύργος».

Το έργο προϋπολογισμού μελέτης 223.000 ευρώ, αφορούσε :

  • Την αντικατάσταση του υφιστάμενου αγωγού από σωλήνες PVC.
  • Την αντικατάσταση του υφιστάμενου χαλύβδινου συλλέκτη στο διυλιστήριο Οινοφύτων με νέο από ανοξείδωτο χάλυβα.
  • Την προσθήκη / αντικατάσταση εξοπλισμού ελέγχου για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του δικτύου (αντικατάσταση των υφιστάμενων αυτόματων εξαεριστικών βανών και τοποθέτηση βαλβίδων αντεπιστροφής και αντιπληγματικών).

Με τη νέα εγκατάσταση, αναμένεται να εξαλειφτούν τα προβλήματα διακοπής υδροδότησης που οφείλονταν σε θραύση του υφιστάμενου αγωγού. Να σημειωθεί ότι το σύνολο της εγκατάστασης αποτελείται από υλικά πιστοποιημένα για εγκαταστάσεις πόσιμου νερού, ενώ η διαστασιολόγηση του έχει γίνει προκειμένου να είναι ικανό να καλύψει μελλοντικές αυξημένες ανάγκες υδροδότησης.

Στην παρούσα φάση η Δ.Κ. Οινοφύτων υδροδοτείται μέσω του νέου αγωγού και ταυτόχρονα εκτελούνται δοκιμές και μικρορυθμίσεις του εξοπλισμού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του δικτύου.

Το έργο αυτό θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Τανάγρας. Ο Δήμος έχει ως βασικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του και δίνει λύσεις που οδηγούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας

Περγάλιας Βασίλης

Δελτίο Τύπου – Αντικατάσταση αγωγού νερού στα Οινόφυτα

20190723_151018
IMG_3040
IMG_3042
IMG_3045
IMG_3046
Ενημέρωση για ψεκασμούς καταπολέμησης του δάκου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΝΠΔΔ Δ ΤΑΝΑΓΡΑΣ