NEA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Ο Δήμος Τανάγρας συγχαίρει τον Ερμή Σχηματαρίου και στηρίζει έμπρακτα την Ίδρυση Ειδικού Τμήματος Μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού»
/ / /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Ο Δήμος Τανάγρας συγχαίρει τον Ερμή Σχηματαρίου και στηρίζει έμπρακτα την Ίδρυση Ειδικού Τμήματος Μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού»

Ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ερμής Σχηματαρίου», στο πλαίσιο της Κοινωνικής Ευθύνης και αφουγκραζόμενος τις αυξανόμενες ανάγκες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μας ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά την ίδρυση ειδικού τμήματος μπάσκετ για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Η νέα αυτή ομάδα θα αποτελεί το «παιδί» του Ερμή Σχηματαρίου. Γι’ αυτό και το όνομα της θα είναι «Κύδων Special Team», αφού ο Κύδων ήταν γιος του Ερμή.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το ειδικό τμήμα θα απαρτίζεται από παιδιά 8-16 ετών με επίσημη διάγνωση Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος Υψηλής Λειτουργικότητας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί από Διεπιστημονική Ομάδα,  υπό την εποπτεία Ψυχολόγου με πολυετή εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και τη Θεραπεία Ανθρωπίνων Συστημάτων, ενώ οι προπονήσεις θα διενεργούνται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές Φυσικής Ειδικής Αγωγής.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα και η απαιτούμενη υλική και μη υποστήριξη θα διατεθούν στα παιδιά και τις οικογένειές τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η εισαγωγή των παιδιών στο Πρόγραμμα θα γίνει μέσω μιας προπαρασκευαστικής συνάντησης με την Ψυχολόγο και τους υπεύθυνους Προπονητές, κατόπιν ραντεβού.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:

«Μαζί με τον Ερμή και το μπάσκετ «αγκαλιάζουμε» τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Η κατανόηση της διαφορετικότητας, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας και η κατοχύρωση ισότιμων δικαιωμάτων και ίσων ευκαιριών στην υγεία, στην εκπαίδευση και στη ζωή γενικότερα αποτελούν δείγμα πολιτισμού και προόδου.

Θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό συμβούλιο του Γυμναστικού Συλλόγου «Ερμής Σχηματαρίου» για την εξαιρετική και πρωτότυπη πρωτοβουλία τους να ιδρύσουν ειδικό τμήμα μπάσκετ «Κύδων Special Team» για παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Το τμήμα αυτό θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στα παιδιά με την ένταξή τους στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης αλλά και στις οικογένειές τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουν στη μείωση φαινομένων κοινωνικού αποκλεισμού, αποτελούν δράσεις με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο, είναι αξιέπαινες και ευελπιστώ να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλους συλλόγους.

Η δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες και θα τις στηρίζει έμπρακτα με όλες της τις δυνάμεις.

Γιατί όλοι είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ και πρέπει να είμαστε και ΙΣΟΙ.»

ΔΤ – ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Πρόσκληση για την 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 2023
ΚΑΠΗ Σχηματαρίου – Πρόσκληση προς δημότες τρίτης ηλικίας για πρόγραμμα – δράση με θέμα “Εργοθεραπεία και 3η ηλικία”