NEA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ανάπλαση χώρου Σπηλιάς στην Κοινότητα Αγίου Θωμά προϋπολογισμού 74.307,61 Ευρώ
/ / /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ανάπλαση χώρου Σπηλιάς στην Κοινότητα Αγίου Θωμά προϋπολογισμού 74.307,61 Ευρώ

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τανάγρας υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια επικύρωσε τον διαγωνισμό του έργου για την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς-Λιατανιώτισσας στην Κοινότητα Αγίου Θωμά.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 74.307,61€ με ΦΠΑ 24% και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας.

Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΑΚΡΙΒΑΚΗ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές. Στις οικοδομικές εργασίες αυτές περιλαμβάνονται οι εργασίες χωματουργικών, όπως: γενικών εκσκαφών, επίχωσης, σκυροδέτηση δαπέδου και επίστρωσή του με κυβόλιθους παλαιάς μορφής προκειμένου να διαμορφωθεί και να οριοθετηθεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός ξύλινου στεγάστρου / κιόσκι εξαγωνικής διατομής, το οποίο θα τοποθετηθεί εντός των φυτεμένων χώρων έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο ξεκούρασης και συνάντησης. Στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων παραδοσιακού τύπου (φαναράκι), προκειμένου κατά τις νυχτερινές ώρες η χρήση του χώρου να γίνεται με την μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

“ Πρόκειται για ένα ακόμα έργο που στοχεύει να δώσει στον οικισμό του Αγίου Θωμά και τους κατοίκους του έναν χώρο όμορφο, λειτουργικό και ασφαλή,  που να αποτελεί σημείο συνάντησης, περιπάτου και ξεκούρασης αλλά και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες του Δήμου (Οικονομική και Τεχνική) για τη μέγιστη συμβολή τους στον προγραμματισμό και μελέτη του έργου. Προσπαθούμε να προχωρήσουμε μια σειρά από μεγάλες και μικρότερες αναπλάσεις σε όλα τα όρια του Δήμου, αξιοποιώντας τόσο τα χρήματα των δημοτών όσο και διεκδικώντας πόρους από Προγράμματα Δημόσιων Επενδύσεων ή  Ευρωπαϊκά. Συνεχίζουμε σταθερά και με προγραμματισμό να υλοποιούμε βήμα βήμα τα έργα του Τεχνικού μας Προγράμματος.”

Ανάπλαση χώρου Σπηλιάς Αγ. Θωμά

Πρόσκληση για την 9η/2021 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Υπεγράφη η σύμβαση του έργου “Επισκευή – συντήρηση σχολικών κτιρίων” για το Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Πύλης της Δ.Ε Δερβενοχωρίων, προϋπολογισμού 234.600,00 € ”.