NEA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Μήνυμα του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940»
/ / /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Μήνυμα του Δημάρχου Τανάγρας, Βασίλη Περγάλια για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940»

«Αγαπητοί/ές συνδημότες/ισσες,

Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα ιστορικής μνήμης, ημέρα ορόσημο που γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Όταν, καθώς εξαπλωνόταν ο πόλεμος στην Ευρώπη και οι δυνάμεις του Άξονα απαίτησαν την παράδοση της Ελλάδας, με γενναιότητα κι εντιμότητα, οι Έλληνες απάντησαν «ΌΧΙ».

Η επέτειος του «ΌΧΙ», κάθε χρόνο μας ταξιδεύει νοερά σε μια χρονική συγκυρία γεμάτη δύσκολες προκλήσεις για τον κόσμο μας αλλά και ειδικά για τους Έλληνες και μας στέλνει πολλαπλά μηνύματα, υπενθυμίζοντάς μας το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής και το πάθος των Ελλήνων για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία.

Σήμερα, που πλέον καθημερινά καθένας και καθεμιά από εμάς δίνει τη δική του/της μάχη για την υγειονομική και οικονομική κρίση, ας αντλήσουμε από το έπος του ’40 το μεγάλο του μήνυμα, που στην πραγματικότητα είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, πίστης και εγκαρτέρησης.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε όλοι μας να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ηρώων του ΄40 και ενωμένοι να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Ας επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, ενότητας κι αγάπης για τον συνάνθρωπο κι ας αγωνιστούμε με ισχυρή θέληση και πείσμα για ένα ασφαλές και καλύτερο μέλλον για όλους μας και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας.

Σας καλώ λοιπόν, όλους και όλες, η Εθνική Επέτειος τους έπους του ΄40 να γίνει αφορμή αναστοχασμού κι απολογισμού του παρελθόντος, αλλά κυρίως ώθησης με όραμα και ορμή προς το μέλλον. Για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας!

Χρόνια Πολλά σε όλους & όλες σας!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες & σε όλους τους Έλληνες!

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα!»

26-10-21-ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ανακοίνωση για διενέργεια δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό στα ΟΙΝΟΦΥΤΑ και στο ΔΗΛΕΣΙ, την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021
Πρόσκληση για την 41η/2021 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής