NEA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Υποβολή αιτήσεων εθελοντών πυροσβεστών
/ /

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Υποβολή αιτήσεων εθελοντών πυροσβεστών

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Τανάγρας, συμβάλλοντας στην ευρεία δημοσιότητα σχετικής Διαταγής  του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος (ΦΕΚ 4926/25-10-2021 τ. Β,’ Διαδικασία και προϋποθέσεις απόκτησης ιδιότητας εθελοντή πυροσβέστη και συναφή θέματα εθελοντών πυροσβεστών),  ανακοινώνει τα εξής:

Με σκοπό την προώθηση του θεσμού του εθελοντή πυροσβέστη (Ν. 4029/2011) και -συνακόλουθα- την ενίσχυση της προληπτικής και κατασταλτικής πυρόσβεσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες υποψήφιοι/ιες μπορούν να καταθέτουν σχετική αίτηση στη Γραμματεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων (τηλέφωνο 2262 0 40080), αυτοπροσώπως ή δια εξουσιοδοτημένου  προσώπου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8.00π.μ-2.00μμ, μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2024 (Δευτέρα).

Ακολουθεί περιγραφή του πλαισίου της Εθελοντικής Πυρόσβεσης:

Αποστολή του εθελοντή πυροσβέστη είναι η ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους , του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου  της  χώρας , από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών.

Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη αποκτούν Έλληνες πολίτες, καθώς και πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ηλικίας 18 έως 55 ετών που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τουλάχιστον τριετία  και πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1)Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

2)Διαθέτουν καλή σωματική και ψυχική υγεία

3)Μιλούν και γράφουν την ελληνική γλώσσα

4)Δεν διώκονται και δεν έχουν καταδικαστεί για τα εγκλήματα που αποτελούν κωλύματα κατάταξης για τους συμμετέχοντες σε διαγωνισμό πρόσληψης Δοκίμων Πυροσβεστών γενικών καθηκόντων, όπως αυτά ορίζονται στον εκάστοτε ισχύοντα κανονισμό κατάταξης

5)Δεν ανήκουν στο εν ενεργεία πυροσβεστικό προσωπικό  του Πυροσβεστικού Σώματος και δεν έχουν την ιδιότητα του πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης.

Η εκπαίδευση, καθώς και ζητήματα ασφαλιστικής κάλυψης και αστικής ευθύνης των εθελοντών πυροσβεστών έναντι τρίτων καλύπτονται από τις διατάξεις των άρθρων 18 και 21 του νόμου 4029/2011.

Στην ηλεκτρονική διαδρομή:  www.fireservice.gr—Εθελοντισμός είναι αναρτημένο  ενημερωτικό υλικό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος  για τον θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη

Σύνδεσμοι: https://www.fireservice.gr/el_GR/entypa-gia-ton-ethelontismo

Η προστασία  του πολίτη είναι υπόθεση όλων.

Εθελοντισμός: «Κανείς δεν είναι μόνος».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ενημέρωση σχετικά με την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Έκθεση απολογισμού πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Δήμου Τανάγρας (Έτους 2023)