NEA

3η συνάντηση Δραστηριοτήτων Μάθησης, Διδασκαλίας, Επιμόρφωσης με συμμετοχή του Γυμνασίου Ασωπίας
/

3η συνάντηση Δραστηριοτήτων Μάθησης, Διδασκαλίας, Επιμόρφωσης με συμμετοχή του Γυμνασίου Ασωπίας

Ένα ταξίδι τελείωσε…ακολουθούν πολλά!

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωναϊού, το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ασωπίας πραγματοποίησε ένα ακόμα ταξίδι στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ “Cultures on a Palette”. Η 3η συνάντηση Δραστηριοτήτων Μάθησης, Διδασκαλίας, Επιμόρφωσης έγινε στην πόλη Νάντη της Γαλλίας. Στην συνάντηση το σχολείο εκπροσωπήθηκε από 5 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Οι σημαντικές προσωπικότητες» και πως αυτές διαμορφώνουν την κουλτούρα ενός λαού. Οι περισσότερες εργασίες για την παραγωγή των τελικών προϊόντων είχαν γίνει στην εικονική συνάντηση που είχαμε πραγματοποιήσει τον Νοέμβριο. Στην δια ζώσης συνάντηση ολοκληρώσαμε τις εργασίες αλλά «βουτήξαμε» στην κυριολεξία στην γαλλική κουλτούρα και τον πολιτισμό. Ξεναγηθήκαμε σε σημεία πολιτισμικού ενδιαφέροντος της Νάντης επισκεπτόμενοι μουσεία, κάστρα, τον βοτανικό κήπο, το μουσείο του Ιουλίου Βερν. Ταξιδέψαμε στο Παρίσι όπου επισκεφθήκαμε τον πύργο του Άιφελ, το Λούβρο, τον κήπο Τουιλερί, την πλατεία Ομονοίας και κάναμε βόλτα με τα πλοιάρια στον Σηκουάνα. Αυτό όμως που θα μας μείνει αξέχαστο είναι η επαφή μας με συνομηλίκους από τις άλλες χώρες. Μαγειρέψαμε παρέα γαλλικά φαγητά, χορέψαμε τους παραδοσιακούς χορούς της Βρετάνης, παρακολουθήσαμε μαθήματα στο γαλλικό σχολείο, συνεργαστήκαμε σε ομάδες για την ολοκλήρωση των εργασιών.

1

Ώρα όμως να μιλήσουν οι ίδιοι οι μαθητές που συμμετείχαν:

ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΥΓΕΚΟΥ: Ήταν μια υπέροχη εμπειρία καθώς μας δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά την κουλτούρα μιας άλλης χώρας, να αποκτήσουμε καινούργιους φίλους μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων.

ΡΑΧΟΥΛ ΜΟΥΛΤΑΝΙ: Ήταν το ομορφότερο ταξίδι της ζωής μου! Πήγα στην Γαλλία για να αποκτήσω νέες εμπειρίες και να κάνω καινούργιους φίλους. Νομίζω ότι πέτυχα και τους δύο στόχους μου.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΥΚΑΡΑΣ: Το ταξίδι αυτό δεν περιγράφεται με λόγια! Είμαι βέβαιος ότι απέκτησα εμπειρίες και εφόδια σε όλους τους τομείς, περισσότερη αυτοπεποίθηση, συνεργατικότητα και διαπίστωσα ότι μπορώ να ζω ανεξάρτητος. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου διότι γνώρισα καινούργιους φίλους και ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, αναθεώρησα πολλά πράγματα και κατέρριψα αντιλήψεις που αποτελούν φενάκη στην συνύπαρξη των λαών. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω αυτήν την καταπληκτική εμπειρία.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΜΠΑΚΗΣ: Μοναδικό ταξίδι, γνωρίσαμε και κατανοήσαμε διαφορετικές κουλτούρες, λαούς και παραδόσεις. Θα το πρότεινα και θα το επαναλάμβανα αμέτρητες φορές!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΕΣΑΪ: Μέσα από το ταξίδι αυτό γνώρισα μια υπέροχη πόλη κι έμαθα πολλά για την ιστορία της. Ήρθα σε επαφή με άτομα από διαφορετικές χώρες και έμαθα για τον πολιτισμό τους. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία ζωής που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

2

Η ομάδα Erasmus του Γυμνασίου Ασωπίας

Πρόσκληση για την 10η/2022 τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
Ανακοίνωση του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Πολιτισμού με θέμα “επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά”